Realizari
 
     
 
PATRONATUL SOCIETATILOR INDEPENDENTE PRODUCATOARE DE BERE DIN ROMANIA -
P.S.I.P.B.R
 
PATRONATUL SOCIETATILOR INDEPENDENTE PRODUCATOARE DE BERE DIN ROMANIA ( P.S.I.P.B.R ) este o asociatie patronala non - profit care reprezinta interesele fabricilor de bere independente din Romania.

  A luat fiinta in luna martie a anului 2004, prin asocierea unui numar de aproximativ 25 de producatori autohtoni, producatori ce reperezinta o veriga importanta a industriei berii romanesti, fiind amplasati in peste 20 de judete ale tarii ( Tg-Mures, Prahova, Glatai, Suceava, Teleorman, Neamt, etc)
  Urmatoarele date statistice vorbesc de la sine despre importanta acestei zone a beraritului romanesc in ansamblul economiei narionale:

  - varsamintele mari la bugetul de stat (accize, TVA, CAS, CASS, somaj) care s-au situat la sfarsitul anului 2003 la o valoare de 30 milioane EURO din care accizele reprezinta 15 milioane EURO.Anul acesta se estimeaza un volum al platii accizelor de 22 milioane EURO, iar cumulate pe perioada 2004 - 2008 la un nivel de 150 milioane EURO

- productia totala de bere pe anul 2003 a insumat o cantitate de aproximativ, 3 milioane
  - anul 2003 a insemnat achizitii de orz ( una din principalele materii prime necesare fabricarii berii ) de peste 75 mii tone, cu importanta covarsitoare asupra agriculturii romanesti. Este cunoscut ca societatile din cadrul Patronatului nostru reprezinta principalul consumator de orz - orzoaica (acestea nu apeleaza la importuri de materii prime la fabricarea berii), participand astfel la dezvoltarea agriculturii.

 - trendul ascendent inregistrat de acest segment in ultimii ani s-a materializat, printr-o crestere de circa 25% in cursul anului 2003.

- importanta sociala a industriei de bere locale rezida si in asigurarea unui numar de 7 mii de locuri de munca pentru angajatii acestor fabricii.

- traditia berilor regionale, oferind o paleta larga de produse atat din punctul de vedere al tipurilor de bere cat si din cel al preturilor, situatie care se regaseste in toate tarile din Europa de Vest si Centrala, exemple tipice in acest sens fiind Germania, Anglia si Cehia adevarate patrii ale berii.
  
 
Despre noi | Obiective | Realizari | Membri | Despre bere | Promotii | Documente | Contact
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2010 P.S.I.P.B.R.. Toate drepturile rezervate